F-4C Phantom II, ZOUKEI-MURA, 1/48

F-4C Phantom II, ZOUKEI-MURA, 1/48
Tekst: Miroslav D. Šljivić
Fotografije i video: Dušan Lekić (ScaleModelAircraft)

Jedan od prvih iz velike familije čuvenih supersonika tipa Phantom II je bila verzija F-4C koja je dobila svoj naziv nakon odluke da se sprovede unifikacija naziva tipova i podtipova svih vazduhoplova u američkoj vojsci (u svim vidovima).  Ovaj robusni i u isto vreme veoma agilni dvomotorac fantastične nosivosti  svoje prvo borbeno iskustvo je stekao u operacijama iznad Vijetnama gde nije imao ni malo lak posao hvatajući se u koštac sa veoma motivisanim severnovijetnamskim pilotima koji su leteli na odličnim Migovima 21 i ništa manje opasnim Migovima 17. F-4C je služio za zaštitu većim udarnim grupama bombardera a i sam je zbog svoje nosivosti bio u situaciji da bude isporučilac tovara na određenu lokaciju. Leteo je u sva tri vida američkih oružanih snaga i zbog svojih karakteristika tokom eksploatacije je bio prilično hvaljen i voljen od strane letača i dobro obučenog zemaljskog osoblja.

Nakon veoma uspelih maketa Fantoma II koje predstavljaju verzije „J“ i „S“ (Inbox review), japanska firma Zoukei-Mura nas je obradovala sa još jednom odličnom maketom ovog aviona i to sa verzijom „C“. Zoukei-Mura je očigledno čvrsto odlučila da preuzme tron sa maketama Fantoma II svih glavnih verzija u razmeri 1/48 i to radi vrlo uspešno na opšte zadovoljstvo svekolike maketarske populacije.

Ovo predstavljanje nove verzije „C“ će biti malo drugačije od dosadašnjih jer smo odlučili da u prvi plan po pitanju prezentacije dođe odličan video prikaz Dušana Lekića koji može da se vidi na njegovom jutjub kanalu ScaleModelAircraft.

 

Na poklopcu vrlo čvrste kutije se nalazi sjajna ilustracija pare F-4C iz 57. FIS-a koji se 1976. nalazio u Keflaviku. Unutar kutije je duša ovog pakovanja a to su odlično izliveni delovi od svetlosive plastike i na jednom ramu prozirni delovi vetrobrana i poklopaca prednje i zadnje kabine koji su kristalno čisti bez imalo distorzije. Kao i u prethodne dve kutije sa verzijama „J“ i „S“ i u ovoj je data mogućnost zatvorene i otvorene kabine.

Detalji kabine su odlični, pogođeni u celosti i za ovu „C“ verziju. Martin Baker izbaciva sedišta su vrlo detaljna ali i ovde se primećuje da nedostaju pilotske gurtne koje su ipak vrlo bitan detalj pogotovo kada je kabina otvorena. Glavne razlike koje odvajaju „C“ verziju od ostalih su odlično prikazane i ogledaju se u kabini, „skraćenim“ izduvnicima, detaljima glavnog i nosnog stajnog trapa…

Ostali delovi su na standardno visokom nivou koji se ogleda u preciznosti odlivaka/delova, pogođene geometrije, vrlo preciznom uklapanju, panelnim linijama koje su izuzetno fino urezane ili ispupčene, efektnim i zaista uverljivim rivetima. I na ovoj maketi su date mogućnosti za različite položaje pomičnih delova krila i vazdušnih kočnica a što može veoma lepo doprineti „dinamičnijem“ izgledu makete.

Set podvesa je sasvim odgovarajući za „C“ verziju i sastoji se iz:

  • 4 x AIM-7E Sparrow
  • 4 x AIM-9P Sidewinder
  • 2 podkrilna tanka od 370 galona i
  • jednog podtrupnog tanka od 600 galona

Sastavnica je uobičajeno edukativna i vrlo zabavna jer nam kroz sklapanje provlači i prave nazive avionskih delova i sklopova. Ono što je prilično neuobičajeno je prisutnost upozorenja kod osetljivih delova i sklopova kojima se sugeriše oprez kako se deo/sklop ne bi oštetio. Na samom početku sastavnice je odličan istorijski prikaz samog aviona i verzije „C“. Uz sastavnicu ide i vrlo praktično i pregledno uputstvo za farbanje i označavanje makete na jednom listu A3 formata gde su obe stranice odlično iskorišćene za tu svrhu.

Dekali su u izradi CARTOGRAF-a i odličnog su kvaliteta sa svim potrebnim servisnim natpisima, nacionalnim i skvadronskim obeležjima aparata iz 57. lovačko-presretačkog skvadrona.

Ova maketa je zbog svoje kompleksnosti namenjena iskusnijim maketarima ali kako su zabava i edukacija neke od svrha ovog našeg lepog hobija siguran sam da će svako ko je bude radio naći veliki deo toga.

Zahvaljujem se ekipi Zoukei-Mure na ustupljenoj i vrlo brzo poslatoj maketi radi ovog predstavljanja.

U narednom izdanju e-magazina Maketar Plus ova maketa će biti predstavljena kroz kompletnu gradnju u izvedbi Dušana Lekića.