CARRIER FLIGHT DECK

Paluba nosača aviona Yorktown iz 1942
Drvene rukotvorine, 1/48
Tekst i fotografije: Miroslav D. Šljivić


Domaći proizvođač pod imenom Drvene rukotvorine je krenuo punim gasom sa izbacivanjem odličnih dodataka i pomagala koji se koriste prilikom izrade maketa i diorama ili nakon završavanja maketa za njihovu prezentaciju. Iza ove firme stoji gospodin Dalibor Repić, naš poznati maketar koji očigledno dobro poznaje problematiku odnosno šta je potrebno maketarima koji su često za svojim radnim stolom kao i onim maketarima koji žele svoje makete da izlože na jedan lepši način.
Nakon najave izlaska „dela palube“ (zadnja sekcija palube - aft elevator) za nosače aviona klase Yorktown kontaktirao sam Dalibora i rezervisao jedan primerak. Nakon plaćanja deo je bio kod mene u roku od dva dana. Sam deo je upakovan vrlo kvalitetno i bezbedno u najlonski omotač, potom u omot od „pucketave" folije i na kraju u tvrdu kutiju sa natpisom firme. Paluba je urađena na šperploči debljine 4mm, detalji palube su vrlo kvalitetno ugravirani i ceo segment je totalno bez deformacija i vitoperenja. U razgovoru sa Daliborom sam dobio i vrlo korisnu informaciju u vezi sa eventualnim farbanjem palube a to je da se ista može tretirati lazurom, bajcem, akrilnim ili uljanim bojama i na taj način još više dobiti na autentičnosti ovog dela. Naravno, ne treba je „zalivati“ jer šperploča ipak može da odreaguje.
Za sve dodatne informacije možete kontaktirati samog Dalibora preko fb stranice Drvene rukotvorine i siguran sam da ćete biti zadovoljni brzinom odgovora i kvalitetom proizvoda.
Srećno maketarenje!