DU DOCH NICHT!!

DU DOCH NICHT!!
Eduard, 1/72, Limited Edition
Tekst i fotografije: Zoran Jakovljević Profa


Češki proizvođač maketa Eduard ne prestaje da poboljšava svoja pakovanja i iznenađuje maketare širom sveta.
Počeli su sa ProfiPack kutijama, gde je uz plastičnu maketu išla i tabla eceraja i maske, potom su izdali Dual Combo, koji je sadržavao dva ProfiPack pakovanja, pa Royal Class sa četiri... Svako od ovih pakovanja je ponekad sadržalo i iznenađenje u obliku replike odlikovanja, rezinske figure, podmetače i čaše za pivo...
Kao vrlo jeftinu varijantu, izmislili su Weekend pakovanje, gde je maketar dobijao samo plastiku i jednu šemu farbanja.
Sve ovo govori o vrlo efektnom marketingu i želji da se maketarima, sem standardnog pakovanja „plastike”, pruži i nešto više, neuobičajeno. Naravno, ovi potezi su uvek nailazili na dobar odziv, toliko da su ponekad čak i kvalitet ili preciznost odlivka bili manje bitni od kompletnog sadržaja...
U zadnje vreme su počeli da obrađuju tematske celine – bitku za Britaniju, Čehoslovačke pilote u RAF, MiG-21 u čehoslovačkoj službi...
Poslednje pakovanje ovakvog tematskog tipa u razmeri 1/72 je „Du Doch Nicht!“, posvećeno Ernstu Udetu, poznatom pilotu Prvog svetskog rata. Sa 62 priznate pobede on je bio drugi po ukupnom broju pobeda na nemačkoj strani (posle Manfreda von Richthofena) i preživeli sa najviše pobeda.
Neću se ovde posvećivati njegovoj biografiji, jer je dovoljno knjiga i članaka napisano da onaj koga zanima pročita sve detalje, već se vraćam na kutiju...
Naime, Eduard je u jednom pakovanju izbacio tri svoje poznate makete – Albatros D.V, Fokker Dr.I i Fokker D.VII. Pored eceraja i maski za svaku maketu, tu su i oznake/šeme bojenja za ukupno 8 Udetovih aviona (po tri za Albatros i Fokker D.VII, i dve za trokrilca). Svakog karakterišu oznake lovačkih eskadrila Jasta 37 i Jasta 4 kojima je komandovao, kao i natpis „LO!“ na boku aviona, nadimak njegove tadašnje verenice i kasnije supruge Eleanor Zink. Komplet dekala upotpunjuju dve table „lozenge“ platnenih površina za Albatrosa i Fokera D.VII, uz pripadajuće servisne natpise za svaki avion.
O kvalitetu maketa se do sada moglo već štošta pročitati, pošto su sve tri već standardni Eduardov proizvod – kvalitetna siva plastika, mnoštvo preciznih detalja i širok izbor različitih delova, u zavisnosti od toga koju verziju maketar izabere. Delovi se, po mom prethodnom iskustvu, odlično uklapaju, i moguće je da će biti potrebno samo malo gitovanja na spoju polutki trupa. Plastiku upotpunjuju već pomenuti kompleti ecovanih delova, koji se sastoje od detalja komandi i instrumenata, pojaseva, nekih delova motora, poklopaca servisnih otvora, sitnih elemenata i komandi kontrolnih površina.
Albatros je moguće izraditi u dve verzije – D.V i D.Va, koje su se razlikovale po detaljima koji su naglašeni u sastavnici i, kao što sam napomenuo, moguće je izraditi jedan od tri aviona koje je Udet koristio u toku 1917 i početkom 1918. Od tri šeme bojenja, jedna ima krila sa „lozenge“ kamuflažom, i za ovo su dati dekali ukrojeni po površini krila. Vremenski najzahtevniji deo će sigurno predstavljati postavljanje pojedinačnih traka ojačanja na rebrima, koje su takođe date kao dekali.
Fokker Dr.I je moguće izraditi u dve verzije, iako je Udet na ovom tipu leteo svega tri nedelje, u periodu maj-jun 1918. Naime, na prvom avionu, kog je nasledio od asa Hansa Kirschsteina, se pokvario motor i Udet je još nekoliko dana, do pristizanja novih Fokkera D.VII u njegovu jedinicu, leteo na rezervnom avionu.
Fokker D.VII je najnovija Eduardova maketa aviona iz Velikog rata, i do sada je izdata u nekoliko pakovanja. Maketa je predivna za rad, a detalji po kojima se razlikuju verzije su mnogobrojni. Da napomenem samo da su na ramu dva trupa, devet različitih nosnih hladnjaka, osam različitih propelera...
I za ovaj avion su date oznake za tri primerka na kojima je Udet leteo, od toga dve verzije D.VII OAW i jedna D.VIIF. Najpoznatiji od njih je njegov prvi D.VII, koji je na repu imao pomenuti natpis „Du Doch Nicht!“ ili, po srpski, „sigurno ne’š ti!“. Ovaj avion je bio i najkraćeg veka, pošto je Udet u njemu oboren posle samo dve nedelje, a tom prilikom se spasao novim pronalaskom - padobranom.
Za sva tri aviona je na raspolaganju „lozenge“ kamuflaža, opet iskrojena prema delovima.
Uputstvo je luksuzno štampana brošura formata A4 na 32 strane, koja na nekoliko strana sadrži biografiju Ernsta Udeta i njegove fotografije iz različitih perioda, a nastavlja se uputstvom za sklapanje svakog aviona i kompletnim šemama bojenja za sve date oznake, uz kratak istorijski prikaz svakog aviona.
Jagodicu na torti ovog pakovanja predstavlja poslednji detalj u kutiji, replika najvišeg nemačkog odlikovanja „Pour le Mérite“, popularno nazvanog „Plavi Max“, u plastičnoj kutiji. Ona već krasi moju policu sa maketama aviona iz Velikog rata.
Mogu da zaključim da meni nikad nije dosta maketa iz ovog perioda, pogotovo kad su ovako dobro izlivene, a tim je bolje ako kutiju prati i zanimljiva priča. Neću da brojim koliko sam ukupno ovih aviona napravio, a koliko još planiram...
Ovo su takođe odlične makete za nekog ko je tek počeo da se bavi višekrilcima, jer je uklapanje jednostavno, nivo detalja impozantan, a gotove makete predstavljaju zanimljiv šareniš na polici.
Ukoliko ste početnik sa razvlačenjem sajli, preporučio bh da krenete od trokrilca, nastavite sa D.VII, i zaključite sa Albatrosom.
Ovo je još jedna odlična kutija iz Eduarda, i zahvaljujem se svom novčaniku što sam bio u prilici da je nabavim.